~ There are two kinds of people - Greeks, and everyone else who wish they were Greek. ~

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Coctail, kaffee ja kielioppivirheitä

Perjantaina pidettiin coctailbileet yhden kämppiksemme viimeisen illan kunniaksi. Kämppä oli täynnä porukkaa, maisteltiin hienoja drinkkejä, pelattiin juomapelejä ja muutettiin olohuone tanssilattiaksi. Meidän ohjaajakin kävi näyttämässä parit tanssiliikkeet. Tietenkin.


Kaikin puolin mainio ilta. Menin itse nukkumaan ihan viimeisten joukossa aamun sarastaessa. Onneksi mulla on korvatulpat, koska kolme vielä alakerrassa ollutta sai ideaksi koputtaa pöydän pintaa niin kovaa kuin pystyivät. Kaikille kämppisten kanssa asujille pieni vinkki: KORVATULPAT!

Lopulta jäljellä oli neljä. Kaikille kaksi shottia eli kahdeksan. Ammattimaisen näköisiä ja makuisia.
Ja niin: Suomessa taitaakin olla vähän raikkaampi ilma?

Mutta me täällä Xylokastrossa vietetään kaffehetkiä meidän kämpän kattoterassilla. Juotiin turkkilaista kahvia - tai noh, kreikkalaista kahvia. Turkkilaisilla ja kreikkalaisilla on aina taistelu tästä yhteisestä kahvijuomasta, mutta se on turkkilaista kahvia, jos sitä vain kutsuu turkkilaiseksi kahviksi. Asia selvä. Ja meillä on ollut täällä jänniä hetkiä, koska yksi uusi lyhytaikainen vapaaehtoinen täällä osaa ennustaa kahvikupeista. Mullekin ennustettiin ja se oli kyllä kiehtova kokemus. Jos joku ottaa asian niin tosissaan niin itsekin huomaa uskovansa asiaan täysin. Mulle muunmuassa sanottiin, että saan paketin jostain kaukaa ja samana päivänä aukaisin Suomesta tullutta pakettia... Creepy!

Saksa, Puola, Turkki, Suomi ja Espanja kattoterassilla.
Uudet lyhytaikaiset vapaaehtoiset tuli tällä viikolla edellisten lähtiessä. Niitä on kaksi turkkilaista ja viisi ranskalaista. Ollaan pelattu paljon pelejä yhdessä ja tänäänkin istuttiin Destino -nimisessä kahvilassa Unon ääressä. Kämpällä pelattiin vielä hauskaa Gobb' it!:ia ja vaikeaa puolalaista korttipeliä, jossa pääsi tuntemaan itsensä erityisen tyhmäksi. Siinä pitää toimia nopeasti ja etsiä samanlaisia kuvioita... Mutta ne on kaikki lähes samanlaisia! Tää porukka pelaakin niin aggressiivisesti...


Viime päivät on olleet kyllä ihan hirveen hauskoja jo siksikin, koska yksi uusi ranskalaispoika on niin hassu! Se on hirveän pikkuinen ja energinen, ja puhuu kehnoa englantia, mutta yrittää niin täysillä. Meillä on jo nyt paljon lentäviä lauseita, jotka tämä pikku ranskis on luonut.

Tämä ranskispoika aloittaa kysymyksensä englanniksi aina kökösti is possible... kun kysymyslauseen voisi aloittaa myös helpommin can I... tai can you... - kuitenkaan tämä oppi ei millään tunnu tarttuvan. Tämä is possible on saavuttamassa jo nyt legendan asemaa täällä. Arvatkaa kuinka monesti tänään Unoa pelatessa kuului paksulla ranskan aksentilla is possible... Ihan ku jokin Putous -lause. Se naurattaa joka kerta uudestaan.

Nauroin itseni myös melkein hengiltä kun ranskalaiset oli yrittäneet kommunikoida sitten englantia osaamattomien turkkilaisten kämppistensä kanssa jonkin kääntäjäsovelluksen avulla. Ranskispoika oli kirjoittanut jotain vastaavaa kuin mennäänkö nukkumaan ja tämä lause oli ohjelman kautta kääntynyt hämmentyneelle turkkilaisjäbälle turkinkielellä joksikin ihan muuksi kuin pelkäksi nukkumiseksi. Too much too soon. Jos nyt ihan kaveripohjalta.

Tässä kaikki tällä kertaa. Töissä kävin joululoman jälkeen jo perjantaina piipahtamassa ja jos sitä huomenna aloittaisi ihan täyden viikon.

4 kommenttia:

  1. Hei meillä oli siinä ekassa EVS trainingissa yks espanjalainen poju joka puhu aina alottaen tolla is possiblella!! XD ah mitä muistoja tulee mieleen haha. vaikka kämppikset välillä ärsyttää niin oon kyllä kade kuinka kiva porukka teillä tuntuu olevan! Mä ite asuin osan vuotta yhden ainoan kämppiksen kanssa joka oli mun kanssa ihan eri planeetalta, ei siis kauheesti hengailtu myöskään keskenämme.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahhah ei sais nauraa ku toiset yrittää puhua enkkua, mutta onhan se vähä hassua :-DD nyt meki täällä läpällä ollaan koko ajan silleen IS POSSIBLE... ja sit joku kysymys. ihan liian hauskaa... on tää ihan jees porukka! ehkä pieniä kaveriklikkejä aistittavissa välillä mutta viihdyn kyllä! :D kiitti kommentista :)

      Poista
  2. Niin hauskaa, kun ootte tehny just samoja juttuja mitä myö tehtiin Kreikassa vuonna 2014! Pelattiin myös tuota korttipeliä, jonka nimi oli Jungle Speed mutta ihan samalta peliltä näyttää. Ranskalaiset toi pelin mukanaan. Jotkut teki henna-tatuointeja sekä ennusti myös kahvikupista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo voi hitsi toi on vaikee peli mut hauska :D ollaan kans ihan koukussa gobb' it -peliin... ihan sikahauska reaktiopeli jossa pitää lyödä toisten kortteja. mut hei kiva että just samoja juttuja :DD hyvää evs-settiä! kiitti kommentista!

      Poista