~ There are two kinds of people - Greeks, and everyone else who wish they were Greek. ~

maanantai 7. joulukuuta 2015

Eka päivä

Eilinen oli kyllä elämää suurempi seikkailu, mutta ihmeellisesti selviydyinkin Xylokastroon asti Istanbulin ja Ateenan kautta. Lähdin kotoa jo kuudelta aamulla ja perillä Xylokastrossa olin vasta puoli kahdentoista aikaan. Kauheinta jännitys oli edellisenä päivänä ennen lähtöä, mutta matkapäivänä olinkin ihan chilli.

Selvisin kaikilta lentoasemilta kunnialla, vaikka olinkin kuumotellut niin paljon, että eksyn. Lentokenttiä ei tosiaan tarvitse pelätä vaikka lentäisi ensimmäistä kertaa yksin! Lentäminen on niin helppoa ja kaikilla kentillä on selkeät opasteet. Jos mää selviän niin kuka vaan pystyy tuohon. Turkish Airlines on muutes ihan mahtava lentoyhtiö. Hiemanko oli ässää lentokoneruokaa, muhevat penkit ja tasainen lentomatka (toisin kuin heppoisella Norwegianilla Oulusta Helsinkiin). Suosittelen Turkkaria! Aika meni kuunnellessa musiikkia ja lukiessa kavereiden antamaa Madventuresin Mad Successia.


Heti kämpälle tultaessa mun kämppikset huuteli parvekkeelta tervetuloa ja tuli halailemaan. Mun ensimmäinen lause sisään päästyä oli että "This looks like home!" ja tosiaanki tää paikka on aivan ihana. Mulle tungettiin heti pitsaa ja suklaata ja puhuttiin hoonoa suomea. Harry Potter -leffoja katsoneet varmaan tietää Weaslyjen talon, joka on rämä ja sottainen, mutta kuitenkin hirveen lämminhenkinen ja kodikas. Tää paikka on just sellanen! Laitan vissiinki huomenna kuvia tästä kämpästä ku kerkeilee.

Tänään päivällä kävin turkkilaisen ja puolalaisen kämppiksen kanssa leipomossa hakemassa mättöä ja kaffea, ja mentiin rannalle istuskelemaan ja sitten käveltiin Xylokastrossa. Ei tosiaan oo liian lämmin, mutta kyllä hyvin tarkenee. Kreikan talvi on kuin tyypillinen Suomen kesä.

Näkymä mun ja puolalaisen Ninan huoneesta.
Aloitan työt vasta varmaan ensi viikolla tai sitä seuraavalla. Huomenna mulle kerrotaan asiasta enemmän ja kreikan tunnitkin alkaa piakkoin. Täällä kaikki tehdään hitaasti slow-slow ja sama kreikaksi.

Meidän ison parvekkeen näkymät. Tuo vuoristo on nii nätti.
Että eipä siinä. Ihan hyvät fiilikset!

5 kommenttia:

  1. Kiva löytää EVS-blogeja! Mä palasin syyskuussa vuoden reissulta Turkista ja on niin kiva lukea muiden kokemuksia :) Kreikka kuulostaa tosi jännittävältä paikalta, toivottavasti viihdyt. Pakko kans yhtyä tohon Turkish airlinesin ylistämiseen, varsinkin niiden ruokien.. Nam!

    VastaaPoista
  2. Tulipa ihan ikävä takaisin omaan EVS paikkaani vuoden takaa Xylokastrossa! Tuo huone vuorinäkymällä oli just miun ja kahden kämppiksen <3 Ihanaa että siulla on ollut hyvä vastaanotto ja hienoa että selvisit matkasta Kreikkaan. Mahtavia hetkiä tuli vietettyä noilla rannoilla, muista viettää aikaa siellä paljon vaikka ootkin siellä talviaikaan. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. neeakoo, oii oli varmasti ihan mahtava reissu! vuodessa ehtii tutustua ihan kunnolla maan tapoihin ja saada hyviä kamuja. tää on kyllä nätti paikka ja ihana pikkunen kaupinki meren rannalla, todella jees. :) kiva ku luet!

    katja, jep on tullut istuskeltua jo rannoilla, vähän vilpoista mutta mukavaa. :) kiitos!

    VastaaPoista
  4. No onpa aika ällön näköstä verrattuna suomeen nyt... Hö!! :D

    VastaaPoista
  5. nojoo ihan täällä oleilee.... :)

    VastaaPoista