~ There are two kinds of people - Greeks, and everyone else who wish they were Greek. ~

lauantai 6. helmikuuta 2016

Suomessa ei ole pingviinejä

Orfeaksen uusi nettilehti ilmestyi ja kirjoitin itsekin artikkelin sinne siitä miten matkailu avartaa - "Travel broadens your mind". Lehteä voi lukea >tästä< (jos ei toimi niin Orfeaksen nettisivulta löytyy).

Kirjoitan varmaan seuraavaan lehteen myös, jos saan jonkin idean aiheesta. Koska kirjoittaminen on varsin mukavaa. Englanniksi onkin yllättävän helppoa myös kirjoittaa. Oon aina vältellyt englanniksi kirjoittamista, koska muistelen, että joskus koulussa jouduin jatkuvasti miettimään, että miten jokin lause on kieliopillisesti oikein. Mutta kehitytty on ja helpostihan tuo nyt sujui. Ihan ku suomeksi kirjoittaisi, vaikka välillä pitää kurkkailla sanakirjaa. Mä välillä ihan unohdankin, että en edes puhu omaa äidinkieltäni täällä, koska tuntuu, että mulla on ihan aukoton yhteys jokaiseen englantia puhuvaan. Kielitaito kyllä poistaa kätevästi muureja ihmisten väliltä.


Georgia kyseli jo milloin pidän kuvataidetuokion mun kämppiksille... En kai minä tiiä! Ensi viikolla tai sitä seuraavalla viikolla pitäisi saada jotakin aikaan. Taidettahan me tarvitaan tänne meidän kämppään, mutta en vielä tiedä mitä sitä keksisi tehdä yhdessä. 

Ehkä jokin iso koristeellinen kollaasi isolle paperille yhdessä. Tai jokainen tekee oman värikkään kollaasin vaikka jostain EVS-aiheesta ja sitten liimataan ne kaikki isolle pohjalle. Kukaan ei pääse luistamaan tuokiosta ainakaan sillä tekosyyllä ettei osaisi piirtää. Pääjuttuna olisi tekstien ja kuvien liimaaminen ja kirjoittaminen paperille ja käytössä voisi olla kaikenlaiset kynät ja maalitkin - eeppinen itseilmaisu! Näyttäisi ihan hienolta olohuoneen seinällä. Oho mietin nyt ääneen tähän...

Tänään lauantaishoppailulla tuli vähän vingutettua korttia niin askartelutarvikekaupassa kuin vaatekaupassakin ja lopuksi istahdin rannalle.
Ja myös Suomi-esitelmä tuli pidettyä lyhytaikaisille vapaaehtoisille tuossa. Olin tehnyt tuon esitelmän yksinkertaisella englannilla, jotta kaikki ymmärtäisivät edes jotakin ja tein vielä esitelmään liittyvät englanti-ranska- sekä englanti-turkki-sanalistat siinä toivossa, että oppisivat edes uusia sanoja, jos kaikki muu menee ihan ohi.



Kreikan tunnin kuullunymmärtämisessä koin taas onnistumisia, koska huomasin miten tää homma alkaa sujua. Okei, tossa oli muutamia pöhköjä mokia, jotka kämppikseni korjasi mulle myöhemmin, mutta kyllä tää ainakin näyttää ihan hyvältä amatöörin silmin. Luettiin myös lyhyt tarina kreikaksi ja sekin meni ihan jees! En vaan ymmärrä miten yksi ihmeellinen U:lta näyttävä kirjain on aina joko I tai F. Ja niillä on varmaan kolme eri I:tä ja O:ta, jotka ilmeisesti äännetään samalla tavalla, mutta kirjoitusasu on eri... Hämmentää, hämmentää. On helmikuu ja en vieläkään ymmärrä kreikan aakkosia.

Tuon ison I:n sanojen alussa pitäisi itseasiassa olla H. Aloittelijan moka!
Leivottiin kreikkalaista halvaa. Se oli tuollaista pehmoisaa kakkua tai hyytelöä tai jotain siltä väliltä... Oli hyvää! Reseptissä luki muunmuassa kuppi öljyä. Käytettiin kahvikuppia. Kahvikupillinen öljyä...! Mä en voi tarpeeksi korostaa miten paljon täällä käytetään öljyä kaikessa. Kaupassakin myydään useamman litran öljytonkkia. Ne riittää kreikkalaiselle ehkä kuukaudeksi. Mutta siis kyllä halva oli hyvää. Sokeria ja rasvaa enimmäkseen. Hyvältähän sellainen aina maistuu.



Halvaa.
Kyllä täällä tarkenee. Käveltiin yhtenä päivänä töiden jälkeen rannalle ja poimittiin parit mandariinit menomatkalla. Kesä. Harkitsen jo vakavasti bikinien ostamista. Meitä kyllä katsottiin kuin hulluja ku kreikkalaiset itse menee kaupungilla talvitakeissa.




Uudet lyhytaikaiset vapaaehtoiset saapuivat kakkoskämppään tällä viikolla. Ranskalaisjätkää vastaanottaneet kämppikseni alkoivat nauraa kun ne oli kysyneet puhuuko se englantia ja vastaus kuului sillä meille niin kovin tutulla ja vahvalla ranskisaksentilla: "Just uhmm little bit." JUST UHMM... European Voluntary Service Kreikka ja lentävät lauseet...

Eilen oli ihan mahtavat bileet just näiden uusien tyyppien kanssa!


^ Huudettiin kertosäkeen kohdalla wiggle wiggle wigglen sijaan siga siga siga! Kreikka remix.




Mua lyhyempi ranskisjäbä Maix veti mut jaloista tanssilattialle ja nosti mut jollain piilolihaksilla vielä hulluun kieputukseen. Mulle myös yritettiin opettaa salsaa, koska ne oli nimenomaan salsabileet, mutta olin toivoton. Pelattiin jälleen kerran juomapeliä korteilla ja siinä piti aina määrätä joku juomaan tietyn verran. Uudet vapaaehtoiset ottivat mut kohteekseen pelissä; "You drink, Miss!" "Again!" 








Iltaan kuului myös runsaasti uusien tyyppien heittämiä pingviinivitsejä - eli miten kissakin on suomalaiselle eksoottinen eläin. Naurattaa. Tiiän, että saan kuunnella näitä pingviinijuttuja koko kuukauden.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Oon itsekkin suunnitellut lähteväni tulevaisuudessa vapaaehtoiseksi ja mua kiinnostaisi tietää miten tuona aikana onnistuu vierailut Suomessa? Kuinka pitkiä aikoja voi olla pois ja milloin jne? ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. moikka! :) ehdottomasti kannattaa lähteä! mitään et menetä ja kokemus on aina tosi kasvattava. ainakin mun järjestö on tosi joustava vapaapäivissä ja saan niitä jos pyydän, mutta puolen vuoden aikana taitaa olla yhteensä 12 vapaapäivää, jos muistan oikein. riippuu myös työpaikasta miten vapaapäiviä saa, mutta uskoisin, että vapaaehtoisten kohdalla ollaan reiluja, koska varmasti kaikki ymmärtää, jos haluaa käydä kotona tai matkustella tms... saat itse päättää milloin pidät vapaat, ne on neuvoteltavissa :)

      Poista