~ There are two kinds of people - Greeks, and everyone else who wish they were Greek. ~

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Cooking saganaki & briam

Kokkausperjantai! Kutsuttiin uudet lyhkärit meidän kämpälle ja kokattiin yhdessä Georgian opastuksella kreikkalaista briamia ja saganakia.

Briam on kreikkalainen ruoka, jonka valmistus oli tosi yksinkertaista. Pellille lyötiin erilaisia vihanneksia ja reilusti öljyä ja suolaa. Se laitettiin sitten uuniin noin tunniksi (meidän rämässä uunissa olisi saanut olla vielä kauemminkin, koska toi ei lämpeä sitten millään). Briam syödään tietenkin fetan kera. Tehtiin myös saganakia (paistettua juustoa) eli saranakia. Jep, lempinimeni on juusto.

"Missä saranaki on?"
"Tuossahan se istuu."
"Tarkoitin sitä juustoa! :D"



Marta, Laura ja Yady. My girls.


Briamin ainekset.


Enginin kylässä oleva kamu osallistui myös meidän kokkaustuokioon huikealla panostuksella.


Engin ja pellille menevä briam.




Saranaki veteen, jauhoihin ja sitten paistumaan öljyyn. Nam, nam!


Se oikea saranaki.

 

Valmis saranaki.



Minä ja selfietikku. Georgia ja sitruuna.



Ruoka on valmista. Saranaki syötiin noin puolessa minuutissa sen valmistumisen jälkeen, mutta kaksi pellillistä vihanneksia riitti hyvin isolle porukalle.



EVS -perhe, kaikki kotona! Suuri ja kansainvälinen perhe. Siskot ja veljet. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti