~ There are two kinds of people - Greeks, and everyone else who wish they were Greek. ~

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Ajatuksia tähän loppuun vielä

Oon ollut nyt noin kuukauden Suomessa - palasin 23. kesäkuuta. Vietin Kreikassa itseasiassa siis lähes 7 kuukautta, koska pidensin oleskeluani melkein kolmella viikolla. Tässä on pari kuvaa Youth Passien kanssa minusta ja Laurasta, joka lähti muutamaa päivää mua aiemmin.


En vaihtaisi EVS:ää kokemuksena yhtään mihinkään! Jotkut ehkä ajattelee, että onko mikään järki lähteä ulkomaille tekemään töitä päiväkodissa - mitä hyötyä siitä on? Eikö yhtä hyvin voisi työskennellä Suomessa ja saada oikeaa palkkaa? No joo, mutta se KOKEMUS mitä ulkomailla saa on aina rahaa kalliimpaa. Sain paljon uusia ystäviä, tietoa kulttuureista, koin kaikkea hauskaa, ratkaisin paljon ongelmia, sopeuduin uuteen maahan, opin uutta kieltä, opin puhumaan englantia sujuvasti ja virheitä pelkäämättä... Todellakin aina kannattaa lähteä!


Näen ainakin vielä juuri Lauraa, Carlaa ja Sarahia ehkä jo tänä vuonna - mun saksalaistiimiä. Suunnittelen siis Saksaan lähtemistä syksyllä au pairiksi. Myös puolalaisen Marta eli parhain huonekaveri ikinä on nähtävä! Myös turkkilaisia haluan nähdä, mutta matkustan Turkkiin vasta sitten ku se on turvallista. Kämppiksestäni Enginistä tuli mun parhain turkkikaveri, vaikka en olisi osannut odottaa sitä! Aluksi tuntui siltä, että meillä ei ole mitään yhteistä ja riideltiin melkein joka asiasta. Erilaisten ihmisten kanssa voi ystävystyä.Matkustelu on mulle suuri intohimo ja tälläkin hetkellä mulla on hirveä hinku pois Suomesta. Tahdon opetella puhumaan saksaa yhtä luontevasti kuin nyt puhun englantia ja uskon, että pystyn siihen jonain päivänä. Lisäksi haluan matkustaa Euroopan ulkopuolelle vielä - Jenkkilä olisi se juttu. En saa Suomesta irti mitään tällä hetkellä ja himoan seikkailuja ja tahdon tutustua ihmisiin eri kulttuureista. Arvostan tällaisia seikkailuja enemmän kuin mitään rahamäärää... Tosin nyt pitää ensin vähän työskennellä, että on taas varaa lähteä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti